Wednesday, April 06, 2016

24 Days TO GO!

Wihuuu..

Taktau nak teruja ke nak cuak ke ape...

Lagi less than 1 month...another little khalifah will join us in this world...

Dah ready ke...ntah..

Honestly, preparation less to compare masa Abg Aaqil dulu..
Bukan sebab less excited, its just...sebab banyak barang abg Aaqil boleh pakai balik.
Hehe..

Beginilah nasib anak kedua..

Don't worry baby..ibu and abah also 2nd children..

Jadi.. kite serupa... hahahaha..


Lagi dekat due date, lagi menjadi jadi manja abg Aaqil..
Nangis for no reason.. or people call it Trantum?

Ouh...sometimes macam giveup nak handle..
Tapi bila biar je abg Aaqil nangis sorang-sorang kasihan pulak..
Pujukla jugak si bujang sorang tu..

Kekadang makin di pujuk makin kuat nangisnya..

Huaaaa...

Sudahnye ibu dia yang nangis sekali..

Kahkahkah...


Hopefully everything will go smooth...
Semoga dipermudahkan segalanya untuk kalini..
2nd time but feels like macam 1st time balik..
Macam tatau ape-ape.Haha..




Abang Aaqil fresh from oven :D




Saturday, March 19, 2016

Udang Masak Lemak Cili Padi ala NOGORI :)

Aha..
Last 2 weeks, suruh encik suami belikan udang kat pasar. Biasanya udang ni stock untuk buat udang celup tepung bile nak cepat masak dan malas.. haha...

Tapi..biasanya encik suami beli udang sederhana beso je.. kalini dia beli udang galahla....beso!
Wow..

Terus tukar menu lunch haritu..Udang Masak Lemak Cili Padi ala N9 :D. Senang uolss... tayah pakai bawang pon!


Meh kite tepek resepi pulak kat sini pulak...pasni senang nak refer..google kat blog sendiri je..kehkeh.. haritu masak refer resepi kat blog Azie Kitchen.

Jadi kite copy paste la ye resepi dan cara masak..

Udang Masak Lemak Cili Padi 

Bahan-bahan
6 cili padi kampung
1 1/2 inci kunyit hidup
2 batang serai - ketuk
Garam secukupnya
Santan

Cara Memasak

1. Kisar cili padi dengan kunyit hidup sehingga halus dengan sedikit santan.
2. Masukkan bahan kisar, santan, serai dalam periuk. Masak di atas api perlahan dan selalu dikacau supaya tidak pecah santan.
3. Masukkan udang dan garam. Kalau nak tambah sayur pon boleh. Masak kejap dan rasa. Kalau dah ok bolehla tutup api..

Bolehla dihidangkan dengan nasi panas-panas..
Meletop-letop you.. hahahaha
Encik suami bertambah-tambah nasi! yeay~

gambo hiasan dari google image..








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin