Wednesday, May 13, 2015

Hari ibu , Aaqil dan Cameron

Hello..assalamualaikum.

Setelah sekian lame rumah kecil ini bersawang

Meh kite sapu sikit2 meh

Nak story perkembangan latest anak bertuah...Hihi..ibu ibu memang begini kan..anak anak anak..takde lain

Last weekend kitorang pi short gateaway gitu.. sebab abahnye amek Anual leave jadi harusla ibunya pon amek jugak untuk same2 bercuti..

Memula nak pi hibiscus lexis kat PD tapi apekan daya..yang promo punye price sudah sold out. Zaman gst ni nak beronggeng pon kene pilih yang murah2 je.. haha

Maka ke Cameron la kami

Duduk kat heritage hotel..not bad..rm347 for 2 nite and ade bathtub yang pentingnye..anak bujang suke nau berendam...jenuh nak cari hotel ade bathtub..hahaha. kat hotel ni ade fish pond, indoor playground, ade laundry self service, library.. okla..

1st day sampai..lunch at hillstation cafe..nice environment.. f&b okla.. ok with the price yang affordable. But husband like it. Sedap katenye

Aaqil makan makanan ibu dah siap2 tapau untuk dia..senang..

Surprisely..aaqil bising yang amat kat dalam cafe tu.. hahahaha

One of the staff yang tengah rehat duk agah-agah aaqil..ape lagi..menjadi jadi la ngade die tu..

Dan aaqil buat sepah.. hahaha

1st nite bawak aaqil pi pasor malam yang very the famous amos kat area we duduk previously.. Brinchang.  Crowded yang amat. Ape yang saya kejorkan..ialah..jagung bakar sweet potato rebus Strawberry celup ceklat dan main dish untuk dinner..kami beli kuew tiaw kerang je.. and we are the last order. .sedap tapi podeh yang amat.

The next day.. aaqil takmo bangun..hahahaha

Kite pi jenjalan..pi butterfly farm..
Ouh..aaqil so pandai..dah pandai tengok binatang. .good boy. ibu sibuk ajak bergambo aaqil sibuk tengok fish..haha

Ade bunga2 jugak kat situ..kite amek gambo siap2 kot2 tak dapat pi kebun bunga yang lain..

Next is WAJIB PERGI avant chocolate factory.. untuk chocolate ice blended die yang superb giler... abah aaqil nak strawberi ice blended but me dont like.. jadi chocolate win. Hehe. We have our lunch kat sini je..

Balik singgah pasor kat kea farm. Borong sweet potato (setelah hasut abah aaqil mlm tadi) , jagung, strawberi again, sayur dan rosess for me sempena hari ibu..ouch..so touch. .tapi lepas tu lupe letak dlm air dan bunge pon mati..sob sob..sorry abah aaqil..next time beli lagi ek..

Nak singgah strawberi farm but hari ujan..sian aaqil..balik dan main kat hotel je la..

Malamnye kami dinner di glory 78 steamboat...macan dulu jugekkk.. sedap dan banyak yang amat set for 2.. we olss tapau kacang dia.. haha.

Kat sini aaqil quite cranky. . So ibu pasang lagu abc aaqil sekuatnya berlawan dengan lagu yg restoran ni pasang. Haha.. do i care? Janji anak ibu senang hati.

Esoknye.. before balik kami singgah di bharat tea plantation farm.. minum teh hazelnut secawan dua. Amek gambo sepam.. moh la kite pulang...

Aaqil sangat suke weather kat cameron yang tak panas but tak sejuk sangat..
Cameron dah tak sesejuk dulu or maybe mak dah gemukkkk..haha

Gambo later 😛


Monday, December 01, 2014

4mth dan demam..

Hai..saya Aaqil

Kelaut dah blog ibu saya ni..

Jadi sempena ibu jaga saya harini (yeay..ibu tak keje dan saya tayah g school pagi2), saya nak tolong ibu update blog die..hahaha

Saya demam on off la..idung berlari lari setempat dan batuk sikit2 datang menjengah. .haih..

Nah belanja selfie sempena demam..

Comey tak kak ton. . Hahaha

Ibu letak kunyit idup kt batang hidung saya kasi hingus kering..petua orang tua tua katenye

Ibu jugak tuam saya dengan tuala dan air asam jawa untuk kasi efek sejuk

Alhamdulillah macam dah ok sikit..esok boleh g school kot

Doakan saya sihat ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin