Tuesday, February 28, 2017

Apa perlu buat bile anak SPEECH DELAY?

Assalamualaikum and a very good morning..

Hai kawan-kawan (versi aaqil and friend :D). Hahaha..

Harini kite nak cite pasal parentingla ek. Hehehe

Since jadi ibu ni hidup memang agak hectic, fast and furious sikit.Still learning and keep learning :D

Betullah kate orang, anak pertama sangatla mengajar ibu bapa itu sendiri. anak pertama kita la yang jadi bahan eksperimen untuk kite menjadi ibu bapa.. Semua yang pertama kali itu semuanya melibatkan anak yang pertama tu la..

Saya banyak sangat belajar dan masih belajar lagi untuk menjadi ibu yang sempurna untuk anak anak.

Parent should not compare their children with others, but parent itself should know/ should have the knowledge of parenting, children grow up milestone. Masa bersalin kan ade dapat buku baby tu..haha..situ byk info on children development milestone.

Untuk speech..ni contohnya


So untuk case Aaqil, bila genap 2yrs dia punya vocab still less than 10words,  saya start risau..kenapa ni..

..........to be continued....


 




Saturday, February 25, 2017

Its Abah Birthday!

Dear Aaqil and Adeeb

As today is your Abah birthday, lets out and celebrate it! (Part ni ibu paling suka sebab tayah masak dan jalan-jalan. Hahaha)

I always looking for a reason to bring our 2 cute babies for an outing. And when it's come to birthday, Boom! Cecepat siapkan bebudak ni. Hahaha
Nowadays, the birthday celebration is just pi makan-makan..
DAN!
pi playground!

Hahahaha...
Ape-apela ye nak. janji kamu happy ye dak?

Dear En.suami, 

Lets grow old together,
Hand and hand, you and me.
Sharing life's great moments,
Keeping each other company.
Living, loving, laughing,
Smelling roses as we go.
Even when our eyesight dims,
And the steps we take are slow.
And no matter where life leads us,
Remember, this is true.
Today, tomorrow...forever,
I always will love you.
 


 




Monday, January 09, 2017

New Year New Age. Its 2 3 :)


Assalamualaikum and Good Morning!

1st entry tahun ni...
terlajak tidur takdak orang kejut hujung November 💆💆💆
Haha

Alhamdulillah, syukur kepada Allah masih dikurniakan kesihatan, rezeki, kebahagiaan dan segala nikmat-nikmat Allah yang tak terhitung.

Macam biasala, masuk je new year, umur hakak pon bertambah dik!
Seiring dengan penambahan lebar dan berat badan jugak!
Haahaha. So sad.

At this age, i just want to be happy with my family! 👪
 and

This is how we celebrate ibu birthday...
our quality time together 




till then.. entahla bile pulak angin kencang timur laut yang akan buat hakak update lagi blog ni.

Haha. bye :D






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin