Tuesday, February 28, 2017

Apa perlu buat bile anak SPEECH DELAY?

Assalamualaikum and a very good morning..

Hai kawan-kawan (versi aaqil and friend :D). Hahaha..

Harini kite nak cite pasal parentingla ek. Hehehe

Since jadi ibu ni hidup memang agak hectic, fast and furious sikit.Still learning and keep learning :D

Betullah kate orang, anak pertama sangatla mengajar ibu bapa itu sendiri. anak pertama kita la yang jadi bahan eksperimen untuk kite menjadi ibu bapa.. Semua yang pertama kali itu semuanya melibatkan anak yang pertama tu la..

Saya banyak sangat belajar dan masih belajar lagi untuk menjadi ibu yang sempurna untuk anak anak.

Parent should not compare their children with others, but parent itself should know/ should have the knowledge of parenting, children grow up milestone. Masa bersalin kan ade dapat buku baby tu..haha..situ byk info on children development milestone.

Untuk speech..ni contohnya


So untuk case Aaqil, bila genap 2yrs dia punya vocab still less than 10words,  saya start risau..kenapa ni..

..........to be continued....


 




5 comments:

  1. Orang cakap budak lambat cakap, tapi cepat berjalan...

    Aaqil macam tu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgr jugak org ckp begitu.hehe...

      aaqil jalan mase 1yr+..
      tak cepat sangat la.

      tp orang cakap jugakkkk.. budak laki biasanya progress lambat no worries. hahaha

      tp kite mmg jenis mak2 cepat riso :p

      Delete
  2. dah bawak jumpa pakar ke dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..tula yg nak cite next entry
      kikiki..tapi taktau bile boleh sambung :D

      Delete
  3. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin