Thursday, November 10, 2011

Typical Lady Driver

Selasa..

Balik keje..pikiran melayang-layang ntah kemana....penat keje mungkin...
bawak je kete macam biasa...dah sampai kat jambatan simpang nak masuk umah atuk..
dengan confident membelok..

TIBA-TIBA

Krekkk!! Eh! Subhanallah...bunyi ape tu...(dalam hati dup dap dup dap..kete adi ni..)
Huhuhu..terlanggar divider jambatan..undur balik dan naik jambatan dengan penuh berhati-hati..ceh! dah kene baru nak berhati-hati..kelihatan jiran depan umah tersengih-sengih melihat kejadian itu..saya senyum saje nak meredakan kekalutan dalam hati..

Sampai rumah...laju-laju keluar kete tengok ape dah jadi..huhu..nasib baik tak kemek..calar je..tapi banyak..
Bile Adi balik...terketar-ketar saya bagitahu kete die calar..Takut!

Abes kene bebel...(boleh tahan adik laki aku ni bebel)  tapi nasib baik adi cume bebel je...
die duk ulang cakap..'tu la..over confident sangat! ni la pemandu perempuan...tu la..aku da pesan banyak kali..hati-hati..amek side lebih cikit...nampak tak? kancil tu aku bawak makin elok...kete aku..makin hancur...haritu lampu pecah..dah betulkan..sekarang ni calar pulak..'saya dengar je..tak berani nak lawan pon sebab memang salah saya.. cuai...

Last-last die cakap..'takpelah..dah nak jadi..nanti bile nak tuka cat, ko bayar jugak ye angah...'
Redha je la...huhuh...saya sengih je..

Time kene marah + bebel ngan adi..terus rase nak ngadu...hahaha...tapi tak pon :(...kaklun duk gelak-gelak tengok saya kene marah...dalam hati kate..takpelah...esok ngadu kat dalam blog je la..huhu

Esoknye...saya tengah breakfast dah siap nak pi keje..kene sekeh ngan adi..+ kene perli lagi..
'Ingat! amek corner lebih sikit! jangan ngade over confident! bawak kete elok2!
hihihihi...saya gelak-gelak je...(dalam hati kate lagi...dahla...pasni nak bawak kancil je la..hihihiihii) dan terus pi keje macam biasa...

Haha..pasni hati-hati ye cadlynn :p

=ouh..congrats Harimau Muda..menang 2-1 dengan Thailand..go Malaysia go..:) =

12 comments:

  1. hahahhaa adeiiii garangnye adik ko kekeke

    ReplyDelete
  2. arie: kan kan...haha..rase macam aku lak adik die..hehe..sabar2...

    ReplyDelete
  3. ehehe.saya pun pernah langgar tiang pasaraya waktu parking...siap kemek semua cukup...balik rumah kemek lagi dimarahi mak ayah.huhu

    ReplyDelete
  4. selalu org lelaki ckp pompuan kalau drive tak berhemah kan? huhu...

    ReplyDelete
  5. @azhan: hehe..sabar ye.
    bile wat slh standardla kene marahkan..takkan bile buat salah kene puji pulak..hihihi

    @wahida: tu la..biasa ok je naik jambatan tu..dah nak jadi..hihihihi..terpakse redha :p

    ReplyDelete
  6. tukar cat?

    tukar jereta teros la!

    ReplyDelete
  7. Kadang2 kalau terlampau letih semua pun boleh jadi,berhati2lah.

    ReplyDelete
  8. @uncle thomas: noted..tq! :)

    @ainn: itula..nasib baik calar je..

    ReplyDelete
  9. hahaha biasa la kite org pompuan kan overconfident sikit :P kehkehkeh. sama la kite cadlyyn mula2 cmtu jugok.

    ReplyDelete
  10. @ezan: itula..haritu dah kene tegur sbnrnye depan2..tapi DEGIL~ takpon salahkn pikiran yg melayang-layang ntah kemane masa tu...hohoho

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin