Monday, May 06, 2013

Sekitar PRU13 di tempat saya :)

Bahang PRU masih terasa kot..ehehe..
walaupon dah diumumkan kerajaan Malaysia yang baru untuk penggal ini...
Kepada kerajaan yang telah diberikan mandat..
Silakan menjalankan tanggungjawab anda dengan telus dan amanah!

Untuk PRU kali ini..saya ditugaskan menjadi ejen pemerhati di barong SPR..
Boring sikitla..ngantuk..hehe

Pagi sangat panjang orang beratur bersemangat untuk menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia.

Berikut sedikit suasana di pusat pengundian ditempat saya jaga..

Seawal jam 8 pagi




Di Barong SPR...check saluran dan no. siri
Rasenye check saluran dan no siri di Barong SPR ni tak perlu sekiranya pengundi sudah membuat semakan di website SPR... lebih melancarkan proses pengundian kot..ataupon..bagi arahan yang jelas yang pengundi WAJIB membuat semakan di barong SPR sebelum pergi ke saluran masing-masing..

Kesian ada makcik-makcik tu..dahla sejam beratur kat luar, lepas tu sejam beratur di bilik saluran masing-masing last-last SPR suruh patah balik ke Barong untuk membuat semakan...pembaziran masa berlaku.


Petugas SPR membantu warga kurang upaya

Ramai yang beratur di luar pagar sekolah untuk mengundi di sesi pagi pilihanraya.

Dah start ramai

Makin ramai... Kerusi kosong tu tempat duduk saya..haha..lenguh..bagun untuk snap2 picture :)

Ni pula suasana di kawasan Sekamat..meriah kat sini..seronok tengok

Kami #firstimer. Dakwat #takberapakekal dijari kami :)

19 comments:

  1. nasib kawasan luas. xnampak rimas

    ReplyDelete
  2. yeah menunaikan kewajipan! Sy kne tggu lgi 5 tahun....aiyoook

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg 5 thn lissele mengundi ye..1 undi pon sgt penting tau :)

      Delete
  3. Muger2 negara akan tetap aman damai sejahtera sentosa senantiasa.. aminn ya robbal alaminn

    ReplyDelete
  4. hehe..dakwat tu mmg takberapanak kekal lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..hihihi..#malasnakulaslebihlanjut

      Delete
  5. eh... ingat kamu bawah umo lagi....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawah 30an..hahaha

      do i look young..wakakakaka...perasan sudah
      (uncle..meh saya belanje lolipop..kikiki)

      Delete
  6. cuaca pun baik hari tu kan...

    Alhamdulillah, berjalan lancar nampaknya...

    ReplyDelete
  7. tk pnh lg ada pengalaman mengundi.. oppsss

    ReplyDelete
  8. hai kak lyn..
    lama tak singgah sini..:3

    sekolah yang kak lynn undi ni macam sekolah yg saya pergi undi. hahahaha

    ReplyDelete
  9. As salam Lynn,

    Lama dah entry ni akak baru je menjenguk ke sini... alahai... maaf ye dik! :)

    Akak dah dua kali undi pos... teringin jgk nak undi beratur pjg2 gini, barulah rasa feeling sikit kan :)) Maybe 5 tahun akan dtg insya'ALLAH :))

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin