Thursday, February 09, 2012

Underworld & Chronicle

Dah lame tak buat movie review kan?
Lately jarang tengok movie sebab kaklun takde..saya nak pi tengok movie sorang-sorang? Memang tak la..haaha..

Masa kaklun cuti sem..dia beria ajak tengok wayang..katenye dah lame tak tengok movie sesame..oklah..layankan aje adik saya yang sorang ni...time tu ade cite Underworld ni je yang menarik hati.. yang len kureng...yelah..takkan nak tengok cite bujang terlajak kot..hahaha..memang BIG NO NO NO..




So far mase tengok cite ni okla..takdelah bosan sangat..tapi tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak sebab banyak sangat keganasan..bunuh sesuka hati tanpa belas kasihan..ish2..terkejut-kejut jugakla dalam cinema time tu..

Next weeknye pulak.. tengok movie ni.. Chronicle.


Memulanya dak opis ajak tengok..pastu pagi sabtu before kuar ke pyramid tengah lipat-lipat baju sambil tengok nasi lemak kopi o..ade review movie chronicle ni.. macammmmmmmmmmmmm best... so ajakla tengok..

Tapi..er er er....movie ni agak slowla.. dan macam bajet je... sume pakai digicam kot? senangkan buat duit..haha..cite sekarang semua yang ending die kite boleh agak nanti ade sequal..yang paling best..mase duk jalan-jalan punyela saya sejuk macam jalan kat oversea..huh..dak opis suke ckp budak berdarah sejuk.huhu tapi bile dalam cinema saya relaxs je..hihi..orang lain pulak yang gigil sejuk..kikiki...siannnnnn.. :p

Hehe..bukan nak review movie sangat pon...sebab sure kaki wayang dah tengok kan.. enjoy ye :)

Eh..eh..lupe nk bagitahu.. to kakwahida...FM yang comel dari bukit merah tu dah selamat saya terima..dah tepek kat fridge pon..hehehe..mekasihhhhhhhhhhhhhh

16 comments:

  1. dua2 pun dah tgk...btul la cronicle to lembab..dah hujung2 baru best ...kesimpulannya cite ni mengarut...haha

    ReplyDelete
  2. @munna: tu la pasal...kalau tiket tu free mmg da kuar dah..tp sebabkan byr..tgk je la..huhu

    ReplyDelete
  3. apa pun tak pernah tengok kat cinema..hehe..kampung kan..tak pernah masuk panggung wayang..pg kl pun tak pernah dapat masuk..haritu dah nyaris2 nak tgok wayang tapi ada aral macam Allah tak izin jer daku g cinema..hehe..so tak apalah..tengok tv jerlah..kikiki

    ReplyDelete
  4. yna: tu lg bagus...bazir je pon p cinema ni..hehe

    ReplyDelete
  5. underworld ni mcm best jugak ni, teringin nk tgk nt :)

    ReplyDelete
  6. dua2 filem ni tak tgk lagi...huhu...

    apa pun tak boleh...

    ReplyDelete
  7. yg underworld tu member ade yang kata bolehhhhlah and ada yang kata boringg...adesss....nampaknyer perlu tgk sendiri la ni...wuwuwu

    ReplyDelete
  8. @kaktihara: yup..boleh layan la jugak..

    @kakwahida: sile tgk dicinema berhampiran..tp chronicle tu tak digalakkan..bosannnnn..

    @mr.clive: ye..lain org lain cite rase...sile tgk dan judge sendiri..kikiki... btw...crush u tu dah reply sms ke blom? hahaha

    ReplyDelete
  9. lupa mcm mana cite dua2 tuh, hehhehe perghh congratulation lynn...owh kak lun tu adek lynn ehh

    ReplyDelete
  10. @M: takdela penting pon tgk wayang ni..tak rugi pon kalau tak tgk :)

    @kakbitt: a'a kaklun tu adik sy walaupon pgl die kak..kikiki...

    ReplyDelete
  11. Hi awak.

    awak nak header ke?
    mestilah boleh.jgn risau.sy xcharge pape pon.

    bagitau sy nak letak gambar jenis ape awak nk sy letak kat header,tulis ape.dalam esok sy dah boleh bagi dah. :)

    bagitau kaler ape nak jugak. huhu

    ReplyDelete
  12. @mr.clive: alamak..sorry...wiken ni tak teronline pulak....nnti sy email ye..sorry2...huhu

    ReplyDelete
  13. nvrmind...take ur time.bila dah,i'll check my email. :)

    ReplyDelete
  14. Citer cmni lin, walaupn tergedix minat nk tonton, jgn haraplah blh tgk. sejak ada anak ni filem2 kelakar n animation je blh layan. kot x, belum suku jln citer, dah kena keluar panggung! haha

    ReplyDelete
  15. @mr.clive: weee...tenkiuuuu

    @wan: bile ade anak..kene berkorban sikitla kan..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin