Friday, April 20, 2012

Cuti-cuti Bangkok : MBK Mall, Yana Restaurant, BTS & Patpong Night Market

Maaf untuk siaran tergendala yang punyelah lame..haha..



Entry last haritu saya ade cakap kami pi jumpe Aisyah & husband die kat MBK kan..meh saya cite meh..

Jalan punye jalan..siap makan kepok lekor + drumstick bekal mizzura bawak dari key ell.. akhirnya kami sampai jugak ke MBK! Fuh...kaki sudah penat..

MBK Mall ni orang cakap macam Time Square la kalau kat KL..beso woo..macam-macam yang boleh korang dapat kat sini..

MBK Mall - google image je :p
Sampai-sampai je..perut dah berbunyi untuk di isi..hehehehe...kami pergi ke...YANA RESTAURANT...

Kami order Tom Yum Khung, Green Curry , Ayam Goreng, Telur Dadar dan Kerabu Mangga yang ade versi pedas dan kurang pedas...banyak sangat dan sedappppp...Harganya okay kot..dalam RM100++ untuk 5 orang makan...dan Aisyah belanja~ yeay..

saya segan nak amek gambar betul2...hehe..

ayam goreng bijan.. haha..name die lupe dah.

its Halal restaurant.... :)

Kami sangat jimat masa untuk mencari tempat makan diatas bantuan Aisyah sekeluarga..tq~!

Next activity ialah...SHOPPINGGGGGGGGGGG! Hahaha..

okay saya tahu spek tu over..saje je..tak beli pon..hahaha..
Saya berjaya beli t-shirt satu sorang untuk adik-beradik saya...dan...dan.. 4 selendang yang chantek!
Total lost disini ialah...500bath + 600bath = 1100bath... bersamaan... RM110 saje..sekian.. :p

Next...on the way  kami naik BTS...
Okay kawan-kawan..mule-mule kenal pasti destinasi anda dekat maps kat sebelah..tengok dekat nama tempat tu..ada harga tiket yang perlu dibayar..mesin tu kene pakai syiling saje..so kene pi tuka duit kat kaunter..





..kami singgah ke Night Market dekat Patpong Night Market..how to get here? Dari BTS Siam Station, turun kat Sala Daeng Station.. kene turun tangga sebelah kanan..jalan sikit..and yes! dah sampai..

Turun-turun dari tangga je..wah! ade penjual vcd tettttt datang dekat kami offer ntah ape-ape...hey~! teruk betul. Kami abaikan saje..



Kat sini ade jual macam-macam..antaranya yang kat atas ni la..mizzura beli gambar tuk-tuk yang comel..saya taktau nak gantung kat mane kalau beli..so tak beli..tapi berjaya mengeluarkan duit jugak untuk tshirt untuk diri sendiri..hehehehe

Kami pulang ke hotel naik teksi selepas seharian berjalan...hari yang sangat panjang ye..penatttttttt

To be continued lagi...heheh

19 comments:

  1. wahh besh nye pi jalan2 sakannn ..

    ReplyDelete
  2. @kakzura:

    sekali sekala...
    kalau selalu abes duit gaji :p

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum CaDLyNN,

    Bila la kak Ros nak sampai kat sana he.he.he....best sungguh nampak tempat2 kat sana tu ya CaDLyNN........

    ReplyDelete
  4. @kak ros:

    waalaikumsalam..

    insyaAllah satu hari nanti kakros boleh smpi sane..murah je :p

    best kak :)

    ReplyDelete
  5. waaa...untung laa dier tu...hehehe...makanan pun nampak sedap aje...heheh...

    ReplyDelete
  6. @clive:

    elele...taula clive pandai masak sendiri..hehe..tp mmg sedap pon tau...kalo lame duk sane mau naik berat badan..haha

    ReplyDelete
  7. bestnye bestnye shopping ^_^ bila la gnie nk dpt merasa kesana ni :)

    ReplyDelete
  8. As salam Cadlynn,

    Jln2 ke Bangkok, buat ape kat patpong?! hehehe ;p

    Mesti sedap dpt mkn tomyam fresh dr tmpt asalnyee..

    Nampak mcm menarik pulak Bangkok ni ye :)

    ReplyDelete
  9. wahwahwah...bestnya! :DDD

    nanti kalau ada rezeki nak bercuti kat sini gakla..:D

    ReplyDelete
  10. bahaya ke sana ni...koyak rabak duit...hehe

    ReplyDelete
  11. yana restaurant?sweeetttnyaaaa..hahaha perasan..

    ReplyDelete
  12. waa syoknyer jenjalan ke situ yerkk... :)

    ReplyDelete
  13. @marya:

    mmg menarik! hehe..patpong tu ade night market..singgah sebelum balik hotel..hehe

    ReplyDelete
  14. @M:

    sile2...ajak bangngah M tu sure boleh punye :p

    ReplyDelete
  15. @daddy:

    ahahaha...harusssssssss bawak duit yang mencukupi ye...kikikiki

    ReplyDelete
  16. @yna:

    ahahaha...tu la..tak bgth pon ade bukak restaurant kat sane kan...kalo tak leh mintak diskaun..hahahaha

    ReplyDelete
  17. Yana Restaurant Department of Tourism, Ministry of Tourism and Sports Co-operated with The Central Islamic Council of Thailand. This is to certify that Yana Restaurant MBK Center 5th Floor, Tokyu Side, 444 Phayathai Rd. Wangmai Pathumwan, Bangkok, Thailand 10330 has been assessed and found to be conforming to requirement of Halal Food Services Standard for Tourism. 4 Stars Level.

    Yana Restaurant offers Halal food both Thai and International dishes which have very good taste, quality ingredients. Cleanliness and satisfaction guaranteed.

    Yana Restaurant is halal restaurant in Bangkok which opened its doors on 14th June 2010. It's situated on 5floor, right opposite of 'Food on Fifth' food court, in Mah Boon Khrong Mall which is also known as MBK to most people. Take the escalator in Tokyu to level 5. Turn left and Yana Restaurant is right next to the escalator going up to Level 6. It serves both Thai cuisines and international cuisines.

    Yana Restaurant Halal Thai & International Food @ MBK Bangkok Thailand
    www.yanarestaurant.com

    กระทรวง การท่องเที่ยวและการกีฬา ได้ร่วมดำเนินการกับ คณะกรรมการกลางอิสลามแห่งประเทศไทย ได้รับรองว่า ร้านอาหารยานา เรสเตอรอง มาบุญครอง ชั้น 5 ฝั่งโตคิว เลขที่ 444 ถนน พญาไท แขวง วังใหม่ เขต ปทุมวัน กรุงเทพฯ 10330 เป็นร้านอาหารที่ถูกต้องตามขั้นตอนมาตรฐานบริการ อาหารฮาลาลเพื่อการท่องเที่ยว ระดับ 4 ดาว

    ร้านอาหาร ยานา เรสเตอรองส์ เป็นอาหารฮาลาลไทยและนานาชาติ รสชาติอร่อยล้ำ สะอาดพลาดไม่ได้ คัดสรรคุณภาพให้คุณลองลิ้มชิม รับรองว่าไม่ผิดหวัง

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin