Thursday, April 26, 2012

Cuti-cuti Bangkok: Platinum Mall, Alisha Restaurant & Terminal 21 Shopping Mall


Hi hi...still 2nd day at Bangkok...cepatla habis..bosan dah buat entry bangkok..kalau tak abeskan sure takkan sambung sampai bile-bile..hahahaha..sebab sat lg dah lupe..

Abes je melawat tempat-tempat bersejarah yang penah masuk buku sejarah kite masa kite blaja dulu...kami dengan lajunye naik teksi ke destinasi seterusnya..teksi-teksi kat sane kadang-kadang gedik takmo pakai meter..sabar dan teruskan pencarian teksi yang nak pakai meter..hahaha..ade teksi yang nak ajak pi lagi gems gallery..NO NO NO..Akhirnya..satu teksi tu setuju pakai meter..tapi driver die agak kerek...masuk-masuk je teksi die..alamak....atas syiling kete tu..penuh die decorate dengan gambar wife dan anak die...so sweet...mizzura berjaya pancing die untuk berborak dengan memuji kecantikan wife die dan kecomelan anak die...ahahaha...jalan jem ouh...sekejap-sekejap Aisyah call nak cakap dengan driver teksi tu..sangat membantu..

Platinum Mall


Sampai-sampai je..ajak aisyah makan dulu...kami naik kat food court dia..ada makanan halal jugak..dont worry...tapi kene tukar duit dengan card dulu...haha..macam-macam style..kalau ade belen nanti boleh claim balik..

Lepas makan...its shopping time again! Hahahaha...

Specialnye pasal platinum mall ni...kalau tanya harga...orang kedai akan cakap harga untuk satu...which is...biasa je..tapi kite kene tanye wholesale price...baru ade DISCOUNT! and its depend on kedai tu la..kadang-kadang wholesale die ..beli 2 pon ok..kadang-kadang minimum kene beli 3...

Kat sini je saya dah banyak beli lagi..harharhar....baju untuk orang tu..untuk ayah..untuk anak buah...untuk diri sendiri..sampai lenguhlah tangan ni nak bawak banyak barang..tak sedar diri yang saya tak check-in luggage pon nanti..hand carry je..kikiki..mampus..tak sempat nak amek gambar pon sebab sibuk na bershopping..kikiki

Alisha Restaurant

Abes membeli belah...husband Aisyah pulak datang join..pi makan lagi..tapi kalini diorang bawak makan kat Alisha Restaurant kat luar dari Platinum Mall..kene jalan sikitla....tabahlah wahai hati...saya masih tak beli selipar! sengal..hahahahahahaha.

Kami order nasi goreng 2 pinggan untuk dikongsi bersama, nasi ape ntah (lupe name) untuk husband Aisyah dan lauk-lauk yang sememangnye saya dah lupe name menu itu....hahaha..Kerana kepenatan yang terlampau dan melampau...selera makan saya ilang..saya share dengan Aisyah nasi tu tapi saya amek sikitttt sangat..haha..okla tu kan.. :p


Terminal 21 Shopping Mall


What?? Shopping Mall again? hahaha..kalini kami tak membeli belah pon...just nak melawat je..sebab.. shopping mall ni unik...setiap tingkat represent lain negara...cantik-cantik diorang hias...toilet die pon cantik!
Dan kami lawat setiap toilet dalam shopping mall ni...giler kan! hahahahahahah....kami memang sengal..layan gambo eh..saya malas nak review satu-satu negara mana untuk tingkat mane..harap-harap mizzura buat review FULL pasal toilet kat Terminal 21 ni sebab die semangat gile amek gambo..kikikiki





next entry....last day di Bangkok...

30 comments:

  1. As salam Lin,

    Baca2 entry ttg percutian korang ke Bangkok ni mcm teringin lak nak pergi bile balik Msia nnt... Nnt bolehlah akak refer kamu utk cr pakej ye... :))

    Pssst... toilet tu mmg cantik! Boleh tdo kat dlm tu..hehehe

    ReplyDelete
  2. lyn, 1st time ni sy dgr..kalau p melancong melawat setiap toilet! hahahaha

    ReplyDelete
  3. wah toilet pun dah lawa rasa macam taknak keluar jer tengok gambar..ahaha..dah tengok gambar n tahu cerita baru tahu tempat orang macamana..kalo tak dok dengar khabar angin jerlah..macam tak best jer thailand..tapi hakikatnya..rasa nak ggggg jer!ahah..

    ReplyDelete
  4. nize! lom sampai ke bangkok lagi maybe next year kot sebab jadual untuk melancong tahun ni dah ada heheh hrmmmm

    Psst: Nak fidge magnet bleh :p (muka xmalu hahahaha)

    ReplyDelete
  5. @k.Marya:

    hehehe..refer boleh kak..cr package..tatau..saya men follow je kawan sy yg biasa melencong tu..hehehe.. :)

    tu la..tu yg lin excited cite kt sini sbb mmg best! :)

    ReplyDelete
  6. @munna:

    kan..keje gile melawat toilet setiap tingkat! kah3..kang org ingt pervert pulak...muahahahahahahaha..

    ReplyDelete
  7. @yna:

    g la yna..best wooo..bawok pitih lebih sikit baru syiokkkkkk :p

    ReplyDelete
  8. @c'axoera:

    alo...sorry...FM dah abes bg kt dak opis sbb skali jln dgn farewell..hukhukhuk...

    bangkok best!

    ReplyDelete
  9. jeles
    jeles
    jeles
    jeles
    jeles
    jeles
    jeles
    jeles

    tu je yg mampu aku ckp, sekian terima kasih...

    ReplyDelete
  10. @k.wahida:

    saya hanya mampu senyum..hahahahaha..

    biasa je kak..akak lg selalu p jalan2..sy lg jeles! ahaks :p

    ReplyDelete
  11. arisha tak pernah lagi jejakkan kaki ke bangkok. but my parents have had great day there! btw, jalan-jalan di negara orang memang seronok. we can't deny longer hehehe

    ReplyDelete
  12. @arisha:

    yup..lg byk jln lg luas pandangan..hehe..mmg best pon..sgt enjoy :)

    ReplyDelete
  13. best jugak trip ni..kalo g ramai2 mmg best kan :)

    ReplyDelete
  14. @k.tihara:

    best p ramai2 kalau sume satu kepala..tak byk kerenah..hehe

    ReplyDelete
  15. @clive:

    hep! hahahaha...ok2..tinggal satu je lg entry bangkok..tak siap2..hehehehe

    ReplyDelete
  16. haha banyak2 pun xkisah...kehkehkeh

    ReplyDelete
  17. colorful toilet...
    barang2 dia murah erk? lynn mcm selipar yg rm10...kat sana berapa? yg pattern2 rm10 tu ler ;)

    ReplyDelete
  18. @clive:

    hihihihi..busyla..tak sempat nk update banyak-banyak..huhu

    ReplyDelete
  19. @bunbun:

    tayah jeles..nnti bunbun leh pi byk lg tmpt :)

    ReplyDelete
  20. @kakbitt:

    bolehla brg die..ade yg berbaloi beli..cantik2..harge not bad..tak mhl sgt..tak murah sgt..jgn ty saya selipar...sampai dah balik malaysia..kaki sakit2 pon sy tak beli jugak selipar..wakakaka.....

    tp hage lebih kurang malaysian rate jugak..

    ReplyDelete
  21. @CMA:

    ha'ah toilet die cantek2..

    ReplyDelete
  22. salam kenal.bestnyeee tengok gambar2 korang comel je.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  23. sibuk kerja ke lin darling?ekeke

    ReplyDelete
  24. Nak tanya...kat Terminal 21 punya food court ada halal food tak? Thanks

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin