Sunday, July 29, 2012

Tobi :(

Sejak duduk dengan Adi, aku dah biasa dengan kucing-kucing dia..
Kucing-kucing ni lah teman aku bile aku duk sorang-sorang..
Kadang-kadang bila boring, aku akan kacau-kacau kucing ni...

Dulunya aku tak boleh dengan kucing, sekarang dah boleh la..

Selalu sangat bila aku or Adi balik..kucing-kucing yang merayap pi umah jiran-jiran akan bertempiaran balik untuk sambut kitorang balik mungkin..

Aku selalu risau takut terlanggar diorang..kadang-kadang selalu mengamuk sebab nak kene turun dari kereta to make sure diorang dah tak halang jalan nak parking..

Harini, Adi balik niaga...tetiba dengar Adi jerit ' Ya Allah... Tobi'
Aku terus keluar dari rumah nak tengok ape dah jadi..nape Adi jerit..

Adi terlanggar Tobi :(
Walaupon Adi dah halau Tobi masa nak masuk tadi,,
Menggelupur Tobi..darah keluar dari mulut dia..sian sangat...
Adi tenangkan..urut2 Tobi..tak nampak kat mane Adi terlanggar..tapi darah keluar dari mulut Tobi..

Aku dan Kaklun dah sedih tengok keadaan Tobi camtu..
Kitorang try bagi air kat Tobi..
Berapa minit lepas tu..Tobi tak gerak dah :(

Tobi...
Nangis aku bila aku tengok depan mata pemergian Tobi..
Rest In Peace Tobi :(

14 comments:

  1. huuu..sedih..mesti adi lagi sedih kan..dah ajal dia..

    ReplyDelete
  2. kejadian langgar kucing dlm rumah sendiri mmg tak pelik sbb mereka mmg suka dok kat tayar...aku pun pernah kena camtu tp tulang dia patah..blkg lumpuh..siap bw g vet...lama2 mati..elok jugak dari terseksa...

    semoga tobi aman di sana....

    ReplyDelete
  3. T___T
    sedihnyaaaa. nadia pernah bela kucing. tapi terpaksa bagi dekat orang hari tu sebab nadia patah kaki xsempat nak jaga. tu pon rasa sedih gile. ni apatah lagi.

    ReplyDelete
  4. laju ke time kena langgar tu.. itu yg risau dgn kucing jiran ni.. buat nya lah kalo terlanggar... adoiiii...

    ReplyDelete
  5. ehhh lupa, entry sosej roll ala canggung dah up :)

    ReplyDelete
  6. @uncle gedek : (-_-")

    @kbitt: sedih sgt..

    @yna: a'a Adi lg sedih..kucing dia..

    @mizzura: yela..mungkin lebih baik tobi pergi..

    @nadia: bg org atleast kite tahu dia ade kan..:(


    @mekchu: mari kite lebih berhati2..slow je time kene lggr tu rasenye sbb mmg tau diorg berkeliaran..dah nak kene..nk wat cmne...

    ReplyDelete
  7. alahai... saya paham perasaan tu mcm mana.. saya penah tengok dpn mata sendiri jugak...

    perkara ni tak disengajakan, kan.
    Ajal dia smpai mcm tu. At least dia ada tuan yang mmg sgt baik dgn dia.. =)

    ReplyDelete
  8. munn pernah langgar kucing gk..sedih..teringat2

    ReplyDelete
  9. huwaaaaa!! sedihnya...walaupun aku tak berapa gemar kucing, tetap sedih sbb aku cuba bayangkan saat kematian dia...depan mata kita pulak tu...huhu..

    semoga Tobi tenang di sana...huhu...

    ReplyDelete
  10. kalau cad baca naruto,tobi ni salah satu watak dalam tu...ekekekek

    anyway, sedihh...ajal...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin