Wednesday, September 26, 2012

Kayu Manis Seafood Restaurant

Haiiiiiiiii

Kite nak cite pasal makan lagi...kikikiki

Asal update je pasal makan. Asal makan je saya update blog..hahaha..
Ko dah abes idea nak tulis blog ke lin?

Ni kali kedua saya makan kat kedai chinese muslim..first time makan kat Mohd Chan, Bangi.

Disebabkan kami suka pi cube makan kat tempat baru..ye2 je..kau balik-balik ajak makan kat secret recipe kan? hahaha. Terima kasih kepada dunia tanpa sempadan..senang je nak cari kedai makan kat satu-satu tempat tu sekarang...arigato!

Kali ni kami makan kat Kayu Manis Seafood Restaurant kat Bukit Jelutong..


Masa baca review dari satu blog tu..lupe pulak namenye..katenye..untuk first timer..wajib makan tauhu..tapi saya tak suke..

Saya ni memang tak pandai nak mengorder mahupon menghabiskan makanan..haha..jadi kerja memesan makanan diserahkan kepada orang lain..

Ouh..tak...saya teringin nak makan ketam sebenarnye...tapi tak berjaya sebab orang tu kurang gemar.hihihi..kah3...aritu kat Mohd Chan teringin butter prawn..tak dapat jugek..





Kami order... Gong Po Mantis Prawns, Ayam pandan, kangkung masak belacan, air tembikai dan air kelapa :)

Nak dijadikan cerita, kami tak perasan ayam pandan tu order by piece.. Masa order cakap nak small..mane tahu ayam pandan takde set small, medium or large..sekali bile sampai seketul je..wahahahaha...haru sungguh..kene share la nampaknye..hihi.Repeat order pon takde rezeki nak tambah sebab dah abes..haiyak!

Masa nak order udang mantis tu..saya pelik..nape name udangnye begitu...mantis tu bukan mentadak mentadu ke? rupenye udang mantis tu lain..huhu..mesti saya sorang je yang baru tau kan (=.=")

Cube untuk snap gambo udang mantis dalam aquarium..eh..takdelah pulak..hehehe...kite google je lah..






Wahai adik tukang amek order..lain kali guidelah kami untuk order..manelah kami tahu..haha..takdelah terkejut beruk bile dapat makanan..seketui je ayam..hahahahahahaha...

Rasa makanan kat sini okaylah..tapi gong po mantis prawns tu..agak pekat kuahnye..yang lain ok..


Total harga makan untuk 2 orang...

thank you. please come again... mahal ke murah ek makan berdua?????






21 comments:

  1. Rasanya mahal la sebab ayam seketui je. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. tukar lah nama blog bukan itu aku, tapi itu makanan!! hahahaha..

    semua2 pun mekchu mampu telan ai rliur aje.. huk huk huk.. jauh kot..

    ReplyDelete
  3. @ena: aku keciwa...seketul je..wakakaka


    ReplyDelete
  4. @mekchu: akan dipertimbangkan..wakakaka..skrg tgh menjalankan misi menggemukkan diri..tu yg keje makan je tu..wakakakakaka

    ReplyDelete
  5. eyhhh belakang office ajer....leh lah try nnti :D

    ReplyDelete
  6. secret recipe mahai lagi..hahah :)

    ReplyDelete
  7. @chootz: ouh..opis area tu ke...

    ReplyDelete
  8. @k.tihara: hehehe..itu mengade namenye..tu la..secret recipe takleh selalu dah..kene simpan duit! :p

    ReplyDelete
  9. ekekek..lawak tgk ayam tu seketul je...

    pada aku ok lah tu harga dia, tak murah sgt, tak mahal sgt...

    ReplyDelete
  10. K.wahida: takpela aym seketul..blaja sharing segalanye...muehehehe...biasa je kan harga dia..udang tu banyak benor...

    ReplyDelete
  11. Boleh tahan mahal harga dia.... dah la ayam seketul jer... berapa harga seketul ayam tu??

    ReplyDelete
  12. nama kedai pun dah sedap tu lin kayu manis..samala yna pn tak gemar tauhu..hehe..

    ReplyDelete
  13. rasanya macam mahal sikit kotttt sebab dapat ayam seketul je. ;p
    tapi ok kottt sebab air dua dua air mewah. bukan air teh o kosong. kan. ;)

    ReplyDelete
  14. rasa macam mahal..sebab menu nye sederhana jerk..hmmm....tapi...takdela kurang smpi 30 hinggit..ala-ala bole la tu...kurangkan sket jer..

    ReplyDelete
  15. @mystorypic: seketul ayam rm4.50..haha

    ReplyDelete
  16. @nadia: hahaha..lets blame ayam seketul itu..

    ReplyDelete
  17. @mizzura: mahalkan..tu la..sile buat entry mkn byk2 boleh aku tiru..hahaha

    ReplyDelete
  18. hi CadLyNN...kebetulan terjumpa your blog tengah surfing. Saya baru jer upload pics masa gi Kayu Manis with family. Selalu jugak pegi sana makan kalau gi rumah sister kat bukit jelutong.
    Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan 100% takde topik lain. Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin