Thursday, October 04, 2012

Demam Drama Korea

Tak pasti ini adalah fenomena di dalam rumah saya je atau pon kat luar pon same.
Tapi memang kalau balik rumah je terus rase nak pengsan.
Sebab cite kat tv asyik cite korea je..
takde orang nak layan sinetron ke...hindustan ke..
Dah ada timetable cite ape pukul berape hari ape..jangan sape-sape tuka channel.
huhu

Antara cerita-cerita fav seisi keluarga saya buat masa ini ialah...
1) To the beautiful you 
 cite ni saya pon terjebak jugak..budak pompuan tu cute sangat!
2) My Blessed Mom
Cite ni sedikit emosi..

3) The Great Doctor

Doctor zaman moden dibawa ke zaman lampau..erk..betul ke?


4) Bride of The Sun

 Orang baik asyik kene tindas jek...huhu
5) Running Man

Layan jugakla..klaka..



 Tak semua cite kat atas tu saya follow..almaklumlah...saya keluar mencari rezeki pi keje awal pagi..bila sampai rumah dah malam..bila-bila mata boleh bukak tu..layankan jugakla kan..

Yang klakar tu..ayah pon turut sama join sampai ajuk-ajuk dialog..haih..kat umah diorang tuka jadi bahasa melayu instead of bahasa korea..tak feel langsung muka korea cakap melayu..kah3..ni kes malas nak bace subtitle la tu..

Bila tengok cerita-cerita ni..teringat masa zaman blaja dulu...sanggup bersengkang mata sebab nak tengok cite Full House untuk kali ke 3! kah3...teruk betul.. Janganla buat perangai camtu lagi..huhuhuhuhu...

20 comments:

  1. hahaa...aku sukaaa..layan korea...tapi malas nak layan..faham tak..? kuikui...kalo start susah..so...buat2 tak layan la...tetiba rasa macam nak layan balik cam time2 winter sonata dulu..hmmmmmmmm.....

    ReplyDelete
  2. alamak saya lagi tak pernah tengok..hehehe sangat ketinggalan ok..kadang2 SIL datang dok borak pasal drama2 ni la...saya sangat blurrrr...akekekke tapi betul la tu sekali dah start memang susah di buatnya kannn

    ReplyDelete
  3. Suddenly Korea seems to be leading theworld,music,drama,samsung,lg gangnam, you name it.

    ReplyDelete
  4. @mizzura: aku dah trjebak! hahahaha

    ReplyDelete
  5. @k.bitt: tu la pasal..tak leh start tgk...abes la

    ReplyDelete
  6. i've never really been a big fan of Korean TV Series. hahahahaha. but i still have dreams to visit Korea one day. :)

    ReplyDelete
  7. suka gak layan korea nie.. tapi skang dah makin kurang.. hmm...

    ReplyDelete
  8. so far dah xmo layan sangat cite korea. sebab sekali layan, dia macam berhantu. kan? ;)

    ReplyDelete
  9. @farra: me too! korea...wait for me..hehehe

    ReplyDelete
  10. cma: kite dah settlekan cite to the beautiful u tu smlm..huahahaha..ngantuk :p

    ReplyDelete
  11. @nadia: sangat berhantu kan? now i cant stop! cmne ni..aiyok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangatttttttttt sampai kadang2 stress selagi tak abis sampai ending..

      Delete
  12. ramainya blogger duk minat citer korean ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy terjebak sbb family suke tgk..haih

      Delete
  13. to the beautiful youu !!! sully group f(x) pompuan tu mmg chomel...
    now playlist lgu adalah ost dorng...kck suke 2nd hero tu cha eun gyul!! huhu

    Running MAn..smpai skng followw...

    *ini semua jebakkan cubicle mate+adik2...huaaaaaa

    *lin ..kck dah kasik lame dh quotation tu..tp kamu xreply..xpe kck send semula yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kck...bile kecik kasi quotation..huhuhu
      takde pon..resend pls :(

      cha eun gyul tu comel..tp kang tae joon hensem! hahaha

      adoi..

      Delete
    2. sile serach dlm email lynn tjuk nih ENGAGEMENT pakej by LOVE SHUTTER PHOTOGRAPHY

      tp kck dah resend semula ..check yerrr... :p

      Delete
  14. Lynn,

    Akak pun dah terjebak jugak... syiok kan...siap feeling2 lagi hiks ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin