Tuesday, July 23, 2013

Cabaran Ramadhan Kali Ini


Dah berapa ramadhan ye...hehehe..tak kire pulak..

Alhamdulillah..
Ramadhan kali ini ramadhan yang pertama kami as husband and wife..

Oh my... Sangat-sangat mencabar...
Hehehehe...before ni saya cuti panjang dari memasak..since duduk rumah ayah..

Tapi..bile dah duduk rumah sendiri...sape lagi yang nak kene masak kan..

Hahahaha...

Skill dah kelaut..memula termasin..pastu ok..then termasam..now terpedas...hahaha..tidakkkkkkkkk
Kesian encik suami saya...makan je ape yang terhidang..  :(

Korang!!! share la banyak2 resepi yang senang2 lagi...kikiki..




8 comments:

  1. wahh bestnyaa...hehehhee
    happy for u...

    tak pe lynn kadang2 yg ter ter tu yang lepas ni dah tau dah mcm mana kan...boleh adjust punya ;)

    kasi tips kat u skit...
    kalau lauk yg sup2 bubuh garam tu agak2 air separuh periuk garam halus separuh sudu,
    kalau setakat goreng sayur atau goreng2 tu bubuh garam sikit je, kalau ada santan pekat kurangkan garam nanti tinggi kolestrol...hehehe nak masak apa2 lauk pauk tumis bawang banyak2 sedap skit (bawang besar 1 biji, 3 ulas bawang putih).

    enjoy cadlynn!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakbitt!!!

      tqvm.. ur tips is really helpfull..hehehe

      Delete
  2. hehe..xpe.. lama2 nnt ok laa tu.. masak pon main campak2 je.. xyah disukat.. hehe

    ReplyDelete
  3. cmna la kan.. best x? hehe

    selalu mak je masak berbuka puasa. ni giliran kita plak masak hari2.

    ReplyDelete
  4. ok lah tu, mula2 termasin bagai la apa ke kan, lama2 kang hebat la ko di dapur nnt...percayalah...

    ReplyDelete
  5. kenangan manis ni cad..tahniah :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin