Thursday, August 01, 2013

Jangan panik bila alarm kereta problem

Apa yang boleh kita lakukan sekiranya kita berhadapan dengan masalah alarm kereta kaput?

Hahaha...mula-mula..kita gelakkan diri sendiri dulu (demn... time ni la masalah nak datang kan?)

Keduanya..kenal pasti kenapa alarm kaput..untuk kes saya..bateri alarm sudah kong!

Dengan ingatan yang kurang yakin..teringat member opis lama penah jadi lagu ni..tapi lupa ape yang dia buat untuk settle kan masalah ni..

Kalau ada kedai accessories kereta berdekatan tempat parking tu...pi la tukaq sat bateri alarm tu..

Saya ingat member opis dulu bukak je pintu pakai kunci tapi ofcoz alarm akan bunyi..bila alarm memekak...ok kita dah boleh start panik!  Kah3

Orang keliling dah pandang lain macam
..ape lagi..tiponla talian hayat korang! Memula call ayah..no answer. .tengah bawak motor kot..tipon adi pulak, pn tak jawab..yela dia tengah niaga kat pasar Ramadan.. tipon akak pulak..yess dapat..but no solution. .akak suh remove bateri n installed back...alarm still bunyi! Muahaha..tensi tau!

Ayah return call but still xtau how to handle problem ni...

Grrr..guane nak buat ni?

Last sekali akak bagi no tipon mekanik suh tanya die...

Derrr..start enjin n just push secret button...problem solve! Susah payah remove battery tadi...kuang3...

Hay tukang install alarm..
Len kali ajar la kite awal-awal..tadelah kite PANIK!  Hihihi

Stress ahkak tau...

6 comments:

  1. alah mmber opis baru kena mggu lps..dia pon tkthu cane nk solve prob..siap tumopang kwn lg pegi amik anak dia..lps tu ttkhu lah diabt guano..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...kite kene tau benda2 cmni...tadela panik bile kene...hehe...lesson learn

      Delete
  2. alamak dengan spana2 kuar..hehehehee

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya, maaf zahir dan batin ya lynn sepanjang kita berblog :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin