Sunday, October 06, 2013

Shah Alam Extreme Park: Wall Climbing

Selain aktiviti balik kampung...ouh..memang wajib kot setiap bulan balik kampung..
Encik suami ni suke buat aktiviti-aktiviti luar...tapi takde geng katenye..
Jadi..bile dah kawen..meh heret bini sekali..ahaha..(#aitakkisah)

Jadi our first outdoor activity..ialah!!

WALL CLIMBING

Encik suami beli kat groupon..gigih beli kat groupon sampai 2 jam untuk 2 orang..


Disebabkan kami ni sangat busy...bila tarikh last nak redeem baru nak redeem..hahaha..
Nasib baik diterima lagi..Tapi nak dijadikan cerita, kitorang datang malam, memang dah deal pon dengan brother tu...rupa-rupanya dah seminggu spotlight diorang terbakar tak betulkan lagi..jadi...
Postpone aktiviti kami...lagi 2 weeks..hehehe


Bila 2 minggu telah berlalu...jeng jeng jeng...

Kalini kami datang petang. Semangatlah kami ni nak beriadah petang tu tau.. hahaha
Siap beli tracksuit baru tau sebab yang lain tertinggal kat kampung-kampungku..(#nampaktakdahlamatakriadah?)

muke seyes? relaxla brother relax :p...
Sampai je kat Shah Alam Extreme Park ni (Dekat Seksyen 13, dekat sebelah stadium shah alam). Senang nak mai sini, landmark dia stadium, kfc dan burger king seksyen 13..sampaila nanti..

Ramai muda mudi lepak kat sini..family-family pon ramai jugak..riadah petang..#gayahidupsihat

Ramai yang main skateboard..


Selain boleh main skateboard..ade jugak paintball ...masa kami sampai tu..ade satu geng tu tengah nak set up team..ada lagi lain aktiviti..ape ek..lupe..hehe


Okay jom kita main panjat-panjat...

Before start, staff diorang bagi briefing dulu..biasala tu kan.. ada family lain yang join kitorang nak main panjat panjat ni..hehehe..takla segan sangat


Diorang sediakan 3 stage je untuk kitorang time ni..

Stage 1, stage 2 dan stage 4. Ni diorang tengah set-up tali-tali tu..Encik suami tengah bersiap sedia nak jadi spiderman..hahahaha..2 jam weh nak ngadap mende ni..dah bayar..hahaha.



Ready..get set...GO! 
Nampak hensem suamiku memanjat..haha ;p


Stage 1 okay..laju je kitorang naik atas..

Stage 2.. encik suami relax je..kite 1st time gagal..hahaha
Nextnye 2nd time okay..boleh pon naik...Fuhhhh




Next stage... stage 4...ngeng!
Encik suami je yg berjaya naik..kite failed! hahaha
Hey..kitekan kecik..kaki tak sampai nak naik.haha



Okay..selain dari beli package groupon macam kitorang dan boleh naik turun naik turun sampai muntah.
Korang boleh jugak walk in je kat Shah Alam Extreme Park ni. pastu bayar RM10 untuk 3 kali naik..murahkan??? 

Saya happy dapat teman encik suami..pasni ape lagi la ye aktiviti kitorang,,hehehehe,,,

Silakan uji kecergasan fizikal anda ya..sekiranya anda berminat..pi la sana dan cuba!





















17 comments:

  1. As salam Lynn,

    Wah, kemain lagi pengantin baru ni tau! Main panjat2 pulak ye...hehehe :) Anyway, tahniah... semoga bahagia hingga ke jannah! Barakallahulakuma... take care... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kakmarya.
      Kite layankan je aktiviti die..mmg suke meneman..

      Delete
  2. best :) good cadlynn...

    nampak dek doubleIS ni pengsan...tapi tu la konpem stage 1 pon derang tak lepas ni hehehe
    dulu selalu lepak kat situ sebab member selalu skate kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakbitt..double is sure can. .ade je budak2 manjat..

      Delete
  3. bagus xvtv mcm ni noks...

    tapi kalau aku yg wall climbing, mmg tak terpanjat la aku, sbb badan berat sgt....hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..kite pn dah tak larat kak...
      kene gelak dek budak2 yg tengok...ish

      Delete
  4. wahhh syok habis....

    teringin nak naik.....tapi tersangat segan bila nak mengengkang kaki luas2..nak panjat...keh keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..segan jugak.tp mengenangkan dah baya kan..rugi lak kalo tak try...
      layankan je la....

      Delete
  5. eee lamanya tak update...tengah mabuk2 ka?? ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee sibukla kak..haha..cite menimbun tak sempat nak update..

      p/s: belum mabuk2 lagi..doakan plssssssssss :)

      Delete
  6. Boleh la uncle gi sana sekali... tapi cari uncle kat KFC lah...

    baahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo takmo kfc...bege king pon ade..hehehe

      Delete
  7. wak tenokks pon sonok jugakk.,ahHKs

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin