Monday, December 31, 2012

E-Day yang manis :p


Ingat nak buat tajuk entry 'Tunang Kene Simple'. Eh..macam kenal tajuk entry tu..haha

Ye..Majlis tunang kite simple je..tapi saya suke..dari mula merancang, sesi cari barang-barang sampai ke akhirnya...Alhamdulillah..kini saya tunangan orang..kikiki (gedik! pang tampar diri sendiri :p)

Orang-orang kuat disebalik majlis ini haruslah family saya sendiri..parents, adik-beradik,sedara mara dan kawan-kawan..


Hantaran DIY oleh.. KAKLUN dibantu sikit-sikit oleh saya, pikah dan ajib..tqvm kaklun..sanggup every weekend balik dari BP sebab nak siapkan hantaran kakakmu ini..terharu..sob sob..Mini pelamin kononnye (langsir, bantal beso kecik, pasu dan bunga)..sume DIY...boleh pakai balik time nikah nanti..hahaha..cost control sangat!

Antara gubahan hantaran by Kaklun
                               
Baju anta tailor biasa je..tapi bile siap orang cakap baju saya nampak kosong kosong bak lagu najwa latip. Maka..dengan penuh berharap saya meminta pertolongan adik sedara saya Lia untuk tambah beads kat baju..dari kosong terus gojes baju ai! TQ!!!!

Me n Lia yg menunggu hari ketika itu..


Veil pinjam kakmas punye je..hihi..tq kak..Tudung before ni dah bagitahukan...tudung ditempah khas dari mizzura. yihaaa! tq beb..ko mmg terbaik..hihihi..hasil dari tempahan secara paksaan ini..kini mizzura menerima banyak tempahan dan bakal membuat production secara tetap..eh eh..hahahaha... kalau rase nak tempah kat dia cer tanye dia kat sini.. www.kisahnye.com



Kek hantaran disponsor oleh akak..encik tunang kate sedap walaupon nama dia salah eja..hihi..bukan salah saya..errk..takde gambar? OMG! camne boleh takde gamba ni..huaaa

Khemah dan katering diuruskan oleh ayah..both ialah kawan-kawan ayah. Terima kasih..khemah dengan scallop kale pink..haha..pink itu wajib.. makanan katering pon sedap. Alhamdulillah..



Makeup oleh Sofina Touch. Kakmas yang jumpe kak lien ni kat fb.. tengok hasil-hasil dia kat fb semua cantik-cantik belaka..maka teringinlah nak transform diri ni jadi cantik sikit dihari bahagia..hihi..sangat senang nak deal dengan kaklien ni..orangnye comel lote..saya suke sangat hasilnya..saya request natural tapi nak bagi mate nampak beso ckit..ekekeke...mata dah semulajadi sepet takleh jadi besonye..toksah berangan! InsyaAllah dah booked kaklien jugak untuk next event..hihi..

saya dah bertuka jadi putih..hahahahahaha
Official Photographer by Saifudin Photography. Masa tengah survey-survey package.. saya terjumpa dengan package saifudin yang sangat kene dengan bajet saya..hehehe..Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dengan hasil kerja team mereka.. sangat senang jugak nak berurusan dengan diorang ni..tak sampai sebulan dah dapat album! Suke suke.. Ni blog & FB diorang kalau nak tengok hasil-hasil diorang http://photography.saifdesign.com & Saifudin Photography. Ni pulak link photographernye...team diorang jugak..  rizal




Tak lupe juga buat kawan-kawan yang sudi datang memeriahkan dan meraikan E-day saya.tq korang..kehadiran korang sedikit sebanyak hilang rase neves diri ini. dan kekadang terover gelak dengan gurauan korang..hahaha..terlupa harus berlagak sopan hari itu..kikiki


Akhir sekali..terima kasih tak terhingga buat keluarga encik tunang..
Special thanks harus ditujukan khas buat tunang tersayang.. :)

with keluarga encik tunang :)

Doakan kami ye...time kasih :)



Eh...nak wish jugak...

SELAMAT TAHUN BARU 2013..

Semoga tahun baru ini menjanjikan yang manis-manis je buat kite semua..

20 comments:

  1. manisssssssssnyaaaaaaaaa mcam pavlova..haha..hamboiii...patutla macam ku kenal tajuk entry atas tuuuu...heheheh...saja je kannn...

    p/s: apasal tersayang tu font kecik..kasi besarla....hahahahhahahahaha

    happy new year 2013..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..mizzura is back! :p

      maniskan..kah3..err..biar org tertentu je nmpk word tersayang tu..muehehehehehe...

      happy new year beb!

      Delete
  2. Replies
    1. tq..adik kite buatkan..kite beli brg n bg idea je..hehehe

      Delete
  3. Kamu sangat CUN okey! serious!

    (cakap kat tunang kamu kalau nak apa-apa tips orang lelaki... call uncle... kah kah kah...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle! bak no tipon..hahaha

      mekasih..:)

      Delete
  4. oh wow! meriahnya. I couldn't stop looking at all your pics. so lively and gives a happy mode to me too. neway, congrats ye. may everything will go on smoothly till your W day. hehehe

    ReplyDelete
  5. lynnn adoiyaiii nampak sangat dah lama tak masuk blog lynn ni. dah bertunang dah! tahniah tau! sweetnyeee pink + grey! goodluck untuk preparation majlis plak eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..lin dah jarang update skrg ni..
      tq mun...:)
      tu arr..bz prepare ckit2..

      Delete
  6. lynnn, comey sangattttt.
    ikhlas dari hati nadia, santekkkkkkk sanagtttt.
    warna dia softtt je kan.
    lynn, lynn ada email nadia eh?
    ape dah email lynnn? takut terlepas pandang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadia..tq2 :)

      a'a ade email nadia.
      mazsleen@yahoo.com

      Delete
    2. lynn, nadia admire habis gambar lynn yang tutup macam ala ala arabic tu. cantikkk sanagtt. kenapa nadia dulu2 xde macam tu eh :p

      Delete
    3. nadia...ape lg...photoshoot la utk anniversary nnti..:p

      Delete
  7. wak pon nk doakan muger berkekalan hingga jinjangpelamin yee.. HHhee

    ReplyDelete
  8. tahniah.. siap khemah lagi..
    tunang biar simple2. nanti kenduri biar gempa,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..
      khemah sebab umah kecik..tak muat :)

      Delete
  9. terima kasih daun keladi dari team Saifudin Photography :)
    Kami belum berkesempatan update event ni di blog.. tgh ting tong dengan album2 client yg banyak. InsyaAllah akan diupdate... soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 daun keladi jugakla..ekekeke

      jgn ting tong sgt~ chaiyok2! :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin