Friday, September 13, 2013

Review Our Wedding Day :)

Dah 2 month ++ baru nak review....huhuhu...too late :p

Meh kite memperkenalkan mereka-mereka di belakang tabir yang telah turut sama menjayakan dan meraikan majlis perkahwinan saya dan encik suami pada 29th June 2013 yang lalu.


1) Kad Kahwin

Design - by kawan kaklun.. tq adik, suke dengan design ala-ala sweet ini..hoho - communicate thru email :)


Kad - by kadlestari RM0.45sen/ kad  + free 2 bunting



HQ & SHOWROOM

NUM. 14
JALAN BUNGA TANJUNG 2/16,
SEKSYEN 2, 40000
SHAH ALAM, SELANGOR.

TEL : 03 - 5510 2290
FAX : 03 - 5512 2291


Both mereka sangat senang nak berurusan...kad siap middle of May.. yup..memang cepat! puas hati.. :)

2) Katering/ Khemah/ Baju/ Accessories - RM12.80/head

Sri Angsana Caterer - Ampang




Alhamdulillah..so far feedback dari tetamu, makanan dia SEDAP!
Baju cantik dan berat! haha.. Cantik tk kuning pink? hahahahahaha

Ada jugak murtabak (waktu pagi- solemnization ceremony), cendol (kawan ayah).. ape lagi ye..pengantin tak makan sangat pon...hehe


3) Sticker for goodies jar - Aspirasi Kad Kahwin 

Kak Anne sangatla senang jugak nak deal...thru whatsApp setel semua..ekeke..design ke..bayar ke..
RM150 untuk 1000pcs sticker bulat ni.. .n yang bestnye..dapat extra 50 pcs..best!





4) Doodle for Bunting - hadiah dari wansteddy



Tq wansteddy diatas hadiah ini...suka sangat...suke gile kot..sampai sume benda nak letak doodle ni..ekekeke..so sweetttttttt...kalau nak tengok hasil wan yang comel-comel..sile ke sini  http://wansteddystudio.blogspot.com/

5) Make Up - Sofina Make Up Touch

Kaklien...i luv u!!!! akak buat saya rase macam princess..ahaks! Perasan. Suka sangat dengan hasil kaklien..
Kaklien ni book dari saya tunang lagi..sebabkan puas hati..so repeat for nikah and reception..hasilnya tidak mengecewakan...tq tq





6) Official Photographer - Saifudin Photography

Pon sama macam make up.. saya ialah repeat customer dari masa tunang lagi..

Kali ni amek package shoot and burn yang cover dari nikah, reception dan outdoor dengan harga yang sangat berpatutan. Tq rizal for the day. Moment-moment indah kami dibekukan dalam gambar..suke :)

rizal

Gambo kawen nantila..hehe


7) House Decoration / Hantaran

Family...mekasih..terima kasih..kalian yang terbaik! Kaklun..mekasih..

8) Baju Nikah - Julia Fashion Greenwood

err..tade gamba sorang sorang..



9) Baju Sanding @ Johor - Oren Ory Butik, Subang Perdana


Ouh..kain flowy-flowy..hahaha...dapat gak macam yang saya nak :) Harga


10) Halfmoon Shawl and Veils - Mizzura

Opismate merangkap tukang buat tudung ai...huhuhu.. tudung tunang, nikah dan veil...sume mizzura buatkan..
Tudung raya pon oi..hahahaha...mekasih mizzura!



11) Beading on Veils - Liya

The best kazen...last minit suh buat pon boleh..kikiki...
Creativela u ni..jom bukak kedai..hahaha

12) Pengapit




Farida  & Ade - Majlis Kajang
Adi & Kaklun - Majlis JB...

Tq tq....







22 comments:

  1. alhamdulillah. semua berjalan lancar. naik seri pengantin.

    semoga berbahagia syg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nanie..
      alhamdulillah sume ok..adela sana sini kurang tu kan.. :)

      Delete
  2. Alhamdulillah dah selesai pn majlisnya.... simple n sweet je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..aa simple je..janji bahagia kan zainur...ekekek
      ok gedik :p

      Delete
  3. cantiknya cadlynn!!!!! alhamdulillah settle segalanya...aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tq kakbitt..
      make up bolehla..kikiki

      Delete
  4. ammvoiii sonoknyer kawen kanns..,ehHHee

    ReplyDelete
  5. cantiknya cad, moga pasangan kekal bahagia berdua dunia akhirat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak tihara.doa itu sangat kami perlukan :)

      Delete
  6. wahhh..dh kahwin lah die..congrats dear..moga bahagia hgga ke jannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..dah 2bulan ++ dah fiza...tq tq :)

      Delete
  7. wahh..labuh gak veil belah johor....ampunn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg labuh pon..no problem..mane ade aku complain weh..okla tu :)

      Delete
  8. Alhamdulillah, dipermudahkan semuanya...semoga berbahagia till jannah...amin...

    lyn, nnt up la gambar baju nikah tu...close up sikit...nampak cantik la lyn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.tak jumpe gamba baju nikah yg close up..tgh berdebar time tu..wakakakaka..
      tq kak

      Delete
  9. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. cantiknyer... doodle tu comel sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak..doodle tu mmg sangat comel!
      credit to wansteddy :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin