Tuesday, May 25, 2010

Jalan-jalan cari makan [PoW atuk]

Almost everyweek atuk akan ajak makan kat luar..Dulu-dulu asyik makan kat Sate Haji Samuri tu jelah kejenya..Diajak makan kat lain pon tak mau jugak..Pujuklah macammane pon memang dia akan jawab
'Atuk nak makan sate'..HAHAHA..layankan je lah..

Baru last week atuk tuka selera..ajak makan kat seafood restaurant..Wah!! ini sudah bagus...hahaha..
Jadi aku bawaklah atuk dan nenek makan kat kedai seafood berhampiran..First time, Rabu lepas bawak atuk makan kat Malee Classic kat depan KPJ tu..so die kate ok..tak sangka lak semalam dia ajak lagi makan kat luar..hahaha.

Kali ni aku bawak kedai yang sama tapi cawangan lain...Malee Classic cawangan sg,kantan..belakang masjid kajang tu..situ kedai dia besar sikit..Makanan pon ade hiasan sikit...dan ade screen beso nak tengok tv..hehe..
ni la atuk saya..atuk malu-malu..hahahaha

atuk dan nenek...nenek takmo senyum nape??

Kitorang order..Tomyam Campur, Ayam Goreng Kunyit, Kailan Ikan Masin, Ikan Kerapu Masak Pedas..
Wah..memang cukuplah untuk 4 orang makan..just nice..Happy to see atuk happy..and the best part is..
atuk yang bayar!!!! hahahaha..tak guna punya cucu..name je engineer..wakakaka..bukan aku tak mau belanja ye..tapi atuk cakap macamni ye..'Kalau atuk bagi duit, amek..kalau bagi resit je..bayar sendiri'..hehehe..so far memang atuk huluq duitlah..terima kasih atuk...hehe..
ikan kerapu masak pedas before

ikan kerapu after..hahaha..tinggal kepala je
tomyam campur
kailan ikan masin

ayam goreng kunyit


Cucu-cucu atuk yang lain..sile jangan jeles..kalau nak..jom duduk rumah atuk beramai-ramai dengan aku..hahaha...tak lame lagi kaklun da nak masuk belajar balik..aduh..duk sorang-sorang balik..
huhuhu...Good Luck kaklun..buat yang terbaik..make us proud of u..show to us the good result..Angah akan senantiasa mendoakan kejayaan kaklun..

2 comments:

  1. erk...idzwan..nnti balik Malaysia sile bawak family pegi makan-makan ye :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin