Thursday, May 17, 2012

Dinner @ Laman Grill, Steak & Bar-B-Que

Sejak akak ade smartphone ni...die rajin sangat update FB die dengan tempat makan yang die pi tanpa adik-adiknye....huaaaaaaa

Maka..sebagai orang yang jeles..nak jugak pi tempat tu..ape lagi..ade je peluang..saya pon curik-curik cari tempat makan tu jugak..nak TRY jugak...kikiki

Jangan ditanya saya kat mane nak makan..sebab saya memang taktau dan malas nak pikir...tapi kalau tanye jugak...haruslah saya stalk profile orang untuk cari idea-idea..hahaha

Jadi..tempat makan yang saya nak kenalkan kat korang kali ini ialah...


Laman Grill, Steak & Bar-B-Que


Owner restaurant ini ialah chef celebrity..Chef Zubir..kalau tak salah..its family business kot..anak beranak jaga kedai..

Sampai-sampai je, setelah puas menggoogle kat mane kedai ni..penat dah..jadi tak lapar..makanya kami order 1 je..share...kikikiki... masa adik tu amek order..die tanye..'satu je?' terus saya jawab...'ouh..tengah diet..hahaha' Adik tu sambung lagi 'eh, kecik pon nak diet?' lalu saya menyambung...'bukan saya..hahahahaha (gelak tak sopan langsung!) ' *dalam hati duk kate..sure orang ingat kitorang tak cukup duit..kikiki*

Tapi sumpah...nasib baik order satu je...itu pon semput nak menghabiskan..portion die BANYAK sangat dan sangat sesuai dengan harganya...huhuhuhu.. decoration die pon cantik..

Masa tengah makan..ade orang lain yang sambut birthday kat situ..dengan sportingnye..pekerja kedai tu pon pasang lagu Happy Birthday dan satu kedai pon join nyanyi ramai-ramai..kikiki...

Chef Zubir pon duk round table beramah mesra dan layan je orang nak amek gambar... ouh..jangan ditanya saya amek gambar ke tak..satu pon tak..saya tak amek gambar langsung! kihkihkih..

Jadi...saya curi gambar kat FB akak saya je la ye..



Kakjiyah suke buat muke..ekekekek
huhu..qihah macam mak datin..jambul nampak gitu..


Kesimpulannya, saya mengesyorkan anda cube makan kat sini..sedap! tak rugi stalk fb akak..kah3..

Ni alamatnya ye..

G33, Blok 5, Laman Seri Business Park, Persiaran Sukan, Seksyen 13, 40000 Shah Alam, Malaysia

30 comments:

  1. errr dkt area stadium tu ke lynn? tang mana eh?

    *sy tunggu! :)

    ReplyDelete
  2. @munna:

    yup..area stadium tu.yg kt tmpt ptpl lame..kedai die kt blkg..tepi jalan tak nmpk..

    *tunggu tau :)

    ReplyDelete
  3. hoh sedap Linn!banyak eyh tempat makan sedap2 kat shah alam..yana tahu makan laksa kat seksyen 18 tu jer..hahaha

    ReplyDelete
  4. @yna:

    sedap...lg best bile tinggal nk makan je..org dah tlg ptg2 kan..wakakaka...sengal~!

    laksa yg jual kt depan giant tu ke? sedap tu..

    ReplyDelete
  5. wahhhwa hhh...sakan nampak....mmm...nak try nak try!!!!

    ReplyDelete
  6. dari sebelum ngandung nak pergi smpai ke sudah tak pergi2..kena gi jugak ni nanti..ramai dah cakap super sedap!

    ReplyDelete
  7. yg mcm pie tu nampak mcm sedap nyeww :)

    ReplyDelete
  8. @ena: sile cube...mesti aqil suke :)

    ReplyDelete
  9. @k.tihara:

    mmg pie pon..sedap :)ekeke

    ReplyDelete
  10. kelakar la budak tu, yg buat muka tu...kelakar dan sgt comel!!

    ReplyDelete
  11. uncle pon ada smart fon... cuma uncle je yg tak smart...

    ReplyDelete
  12. wahhh..nampak macam sedap ..:) tak pernah lagi try makan kat restoran ni..:)

    ReplyDelete
  13. salam...

    huh sedapnya...kalau dpt kambing ni mesti sempoi =)

    ReplyDelete
  14. k.wahida:

    yg buat muke tu si kakak..die mmg ngade skrg ni..payah nak amek gamba die yg agak senunuh..hahaha

    ReplyDelete
  15. @uncle gedek:

    uncle mmg dah smart...kikiki..

    ReplyDelete
  16. @mizzura:

    ampun..yg aku ingt..aku order chicken ape ntah..RM34..tp portion die sgt byk!

    ReplyDelete
  17. @azhan:

    mmg sedap! tak rugi cube :)

    ReplyDelete
  18. alamak... kat shah alam ke... huhu jauh...

    ReplyDelete
  19. ooo... kat area sana ye... wah.. ni dah buat akak mengidam ni... harus pergi tempat ni..

    ReplyDelete
  20. memang nampak menarik dan tertarik...ok dekat jek tu

    ReplyDelete
  21. Linnn!!yana dah received hadiah lin semalam..tqsm!!dah lama idamkan bag hanger tuh..hik3..nt yna buat entry tq dalim!

    ReplyDelete
  22. adesssssssssssssss pepetang tgk menda ni wat org lapaaarrrrrrrr ajer hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin