Tuesday, August 09, 2011

Buka pose with x-UTM @ Restoran Rebung, Bangsar


Ouh..name saya takleh blah..cadlynn =)) ampunkan saya..
Walaupon tak ramai yang dapat join kalini atas komitmen masing-masing dan yang datang pon jumpe dalam waktu yang singkat sahaja..Kami tetap gumbira :)

Yam,putri, mael, nije dan hafiq
Yang datang ialah saya, hafiq, nije, aza dan amin dan cikyam, mael dan putri. We never failed untuk berbuka puasa bersama-sama since lepas abes blaja.Tahun lepas, tahun lepas-lepas, dan tahun lepas-lepas-lepas..dan sebelumnya, Venue kami kat sate kajang haji samuri..Hahaha..(kejamkan?)Jadi tahun ni kelainan sikit..Hafiq cadangkan kat Restoran Rebung kat Bangsar. Owner dia Chef Ismail dan Syeikh Muzafar (angkasawan negara)

Buffet Ramadhan - Adult (RM60) / Children 5-11 years (RM35)
Makanan die sangat-sangat melayu punye makanan...
Sape-sape yang gemar makanan melayu memang bolehlah pi sana..

Kami datang awal sangat-sangat..haha..excited nak jumpe kawan-kawan maybe..macam kes saya yang paling jauh nak datang, saya memang sengaja keluar opis awal takut jammed..sekali tak jammed la pulak! Jalan yang keluar dari KL baru jammed..diorang yang lain memang opis area tu..so memang takde masalah.
Kul 6.30 dah melepek kitorang kat meja..hehe..sambil-sambil tu saya take turn jage putri. Sian kat yam..mesti die penat..kitorang borak-borak..maklumla..jumpe jarang-jarang..time ni la nak update kembang-kempis masing-masing :)


keterujaan aza :)

Okay..saya rase..saya ni tak sesuai makan buffet..sebab makan sikit je!Rugi-rugi..Tapi yang paling nampak excited nak amek makanan pon saya jugak..haha..sampai kene perli dengan husband aza (amin)..

Amin: Lin...jangan risau..meja ni besar..amek banyak-banyak lagi ye makanan tu..hahaa (lalu semua pon gelakkan saya..hoho)

Sekali saya toleh kat sebelah..pinggan aza yang sedang preggy 8 month pon sikit lagi makanan dari saya..haha! malu2..Cikyam pulak makan tak banyak sangat...yelah..putri tengah lasak dan cikyam juga sedang preggy 3month! Ya Allah..sukenye tengok kawan-kawan bahagia :)

gojes mummy :)
Okayla restoran ni..quite comfortable..ade surau..senang..tapi agak panas sikit sebab ruang dia tak besar sangat dan penuh meja. Chef Ismail pon sangat friendly pi round meja satu-satu.. nak tergelak dengan yam n nije yang tertipu amek air..diorang ingatkan air mata kucing..rupe-rupenye air asam..ekekeke..sampai nije kate nak pi complain kat chef ismail :p

Disebabkan restoran ni agak panas..jadi si kecik putri tak tahan..meragam die...pastu aza pon kepanasan jugak.. jadi mereka balik awal..dalam kul 8.30pm.. sempatla bersoksek sekejap je..tinggallah kami yang si bujang :p (saya, nije dan hafiq).. Kitorang pon lepak tak lame sangat..danla nak borak sat lagi.. pastu buli nije suh die amekkan air lagi..pastu borak lagi dan lagi...sampai penat..dalam kul 9 kot kitorang balik..sekejap je kan?

Me, aza n yam very-very close sebab mereka berdua penah jadi rumet saya!Best bile jumpe member2..Korang..jangan lupe raye nanti kite round rumah masing-masing.. oh..semoga persahabatan kita sampai bila-bila ye! Sayang korang :) (sayang awak jugak! :) )

Nah detail restoran ni kalau korang nak pi jugak ke kan..

Restaurant Rebung Chef Ismail
No 4-2 Lorong Maarof
Bangsar Park
59000 Kuala Lumpur
(Landmark: Dataran Maybank)
Tel: 03 22832119
Off: 03 2282 4776
Fax: 03 2283 4775


2 comments:

  1. makanan die sedap...mcm makan kat umah rase...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin