Sunday, December 05, 2010

Cabar minda anda

Jom cabar minda kita semua~
Game ape yang boleh buat kita sambil berhibur sambil menggerakkan akal untuk berfikir?Hehehe..entry ni sempena saya belajar untuk main untuk bermain rubiks cube setelah 26 tahun hidup~

Ekeke...sangat lambat..saya sangat jeles tengok adik-adik saya sambil tutup mata pon boleh settlekan cube ni..Saya dah tutup mata, kedip-kedip mata, cegil mata pon tak jadi jugak..Dengan selambanya, saya minta adik saya ajarkan saya macammana nak main cube ni~ Huehehehe...tak perlu ego dan malu sekiranya kita tak tahu kan? Ok ape belajar dengan adik sekali sekala..asyik kita sebagai kakak je memberi..ape salahnya kadang-kadang kita jadi penerima pulak kan? hahaha..loser~

Dari dulu teringin nak main rubiks cube ni..tapi takpernah paham macammane nak mainnye~ eiii..tension..Semalam dah bolehla sikit-sikit menyatukan satu kale sahaja..huehehe..bolehla tu..dari takboleh langsungkan?

Diorang kata ade formula untuk solve this rubik's cube..wahahaha..siap berformula bagai erk..Adoyai..adakah saya sudah terlalu tua untuk mempelajari semua ini? TIDAKKK!!! Hahaha..Takpe..saya akan berusaha untuk memahami macammana nak selesaikan cube2 ini sampai berjaya~Nanti saya nak pi beli my own rubik's cube untuk practise..kehkehkeh..

Ni video ajib settlekan rubik's cube ni...cayalah ajib..hebat..sejap je die settlekan..
video

Jom tengok tutorial macammane nak solve rubik's cube ni..sure anda paham punyelah macammane nak main rubik's cube ni pasni~ eheh..ke saya sorang je yang takreti??

4 comments:

  1. Dulu-dulu main...sekarang dah lupa.

    ReplyDelete
  2. bhaha~ain aja dorg ain da lupe ckt2~haha

    ReplyDelete
  3. dulu selalu gak main..tapi end up selalu kantoi kat 4 kotak kecik je untuk berjaya..sigh...(e.g. dua biru belah merah ngan 2 merah belah biru)

    ReplyDelete
  4. zmah: saya pulak..dulu cube untuk main tapi takpandai..dah besa baru nak belajar ngn adik2..hehe..masih belum pandai lagi

    chekak.ain. : buat balik kasi ingt pastu ajar angah ek..haha

    mizzura: hehe..hebatla ko~ aku cume berjaya buat 1 kotak je..1 kale je..huehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
" Ya Allah, sebagaimana engkau pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu ya Allah, turunkanlah bantuanmu kali ini kepada orang-orang islam di palestin, hancurkanlah rejim zionis yahudi sedahsyat-dahsyatnya" . Amin